Bruiloften

Elk feest vereist een strakke organisatie, maar bij een huwelijk lijkt het alsof er nog een extra dosis stress bij komt. Trouwen hoort leuk te zijn en is het vaak ook (achteraf), maar de voorbereiding kan heel zwaar zijn. Wellicht is het voor een niet-Westerse bruiloft net een tikje zwaarder, aangezien het dan vaak normaal is om meerdere feestdagen te hebben.

Ik kan je zeggen dat het organiseren van een (Hindoestaanse) bruiloft zeer stressvol is en de kleding die hierbij hoort is zeker een oorzaak. Andere mogelijke oorzaken worden in volgende blog posts besproken (#cliffhanger). Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt en kun je ook trouwen in een ´normale´ shirwani of lehenga, maar je wilt er gewoon goed uitzien en niet per se in die ´normale´ outfit. Ook als gast, of je nou van dichtbij familie bent van het bruidspaar of niet.

Hier zit het lastige aan de zoektocht naar leuke (betaalbare!) traditionele kleding voor Hindoestaanse bruiloften of andere traditionele evenementen. Je wordt niet blij als je hoort wat de inkoopprijs is van Indiase kleding. Vaak zitten er marges van wel 500% op de inkoopprijs, waardoor je 400 euro betaalt voor een lehenga die voor 80 euro of minder is ingekocht. Je wilt deze kleding niet vaker dragen, want stel je voor dat iemand je in dezelfde saree ziet! Daarnaast hebben wij vaak in onze omgeving gehoord: ¨Weet je waar ik mijn saree kan verkopen?¨

Als bruid of bruidegom ben je waarschijnlijk bereid om iets minder op de prijs te letten, omdat je weet dat je constant in de spotlight zal staan. Als gast wil je er natuurlijk ook goed uitzien, maar je wilt juist niet te veel betalen voor je traditionele kleding. Traditionele Indiase kleding kan heel duur zijn in Nederland en ze worden niet vaak gedragen. Aan de ene kant zijn er daarom veel mensen die kleding in hun kast hebben hangen die ze niet meer willen dragen maar die nog wel in goede staat zijn. Aan de andere kant zijn er mensen die niet veel voor traditionele Indiase kleding willen uitgeven, omdat ze weten dat ze deze kleding toch niet vaker zullen dragen.

Zo is het idee ontstaan om een online marktplaats op te richten waar deze twee partijen elkaar eindelijk kunnen vinden. Een marktplaats waar iemand zijn/haar kleding graag wilt verkopen omdat je het toch niet meer gaat dragen. Maar ook een marktplaats waar iemand voor een betaalbare prijs (gedragen) Indiase of Arabische kleding wilt kopen die nog in goede staat is.

De gedeelde economie blijft maar groeien (denk bijvoorbeeld aan AirBnb, Felyx of Uber) en de technologie blijft vooruitgaan. Groei hierin mee, zoals steeds meer mensen doen. Wees een van de pioniers in deze trend en succes met het vinden van de juiste betaalbare kleding hier.

SareeSwapse!

Mocht je dit bericht leuk vinden, deel dit bericht dan op jouw Facebook-pagina!
Categorieën: SareeSwap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *