De eerste stap is beseffen dat je sommige van jouw traditioneel Indiase kleding zoals bijvoorbeeld een lehenga niet meer wilt dragen naar dat ene feest wat er aan gaat komen, ook al heb je deze kleding maar even gedragen.

Sociale druk voor die ene lehenga

Niet omdat ze niet meer in goede staat zijn, maar wat nou als anderen je zien in dezelfde kleding als het vorige feest? Dit kunnen bijvoorbeeld sarees, lehenga´s, anarkali´s etc. zijn. Je zal ook net pech moeten hebben als de bruidsfotograaf of videograaf dezelfde is als op het vorige feest waar je was met dezelfde kleren, dan kan het dat deze bruidsfotograaf of een andere leverancier een foto van je maakt in weer dezelfde outfit. Wat maakt dat nou uit zou je kunnen denken, helaas denkt niet iedereen er zo over.

Dief van je portemonnee

Wat ook wel scheelt is dat kleding die op SareeSwap wordt aangeboden (als het goed is) goedkoper is dan je in de winkel voor dezelfde kleding zou betalen. Dit hangt natuurlijk af van de verkoper hoe goed de foto´s zijn en hoe hoog de prijs is. In de toekomst gaan we verkopers die hun kleding sneller verkopen belonen. Hoe we gaan belonen? Wordt vervolgd!

Uit de kast

Daarnaast is het ook fijn om je kledingkast niet meer onnodig te belasten. Traditioneel Indiase kleding kan vrij zwaar zijn en veel ruimte in beslag nemen. Daarnaast kan het dat er kraaltjes of andere bewerkingen van je kleding afvallen zodat je kledingkast vol ligt met bijvoorbeeld kleine kraaltjes. Er zijn mannen die ruzie maken met vrouwen, omdat deze vrouwen nieuwe kleding kopen terwijl de kast vol ligt met kleding die nooit wordt gedragen.

Greenpeace

Wat ook goed is om te beseffen is dat de kleding die je in Nederland koopt voor vele malen goedkoper is ingekocht in India door de goedkope arbeidskrachten daar die helaas in slechte arbeidsomstandigheden leven. Deze arbeidskrachten zien zelf waarschijnlijk niks terug van de marges die hier worden verdiend door de ondernemers. Ook wordt het milieu bespaard als het minder vaak nodig is om spullen te importeren met luchtvracht. Mensen hoeven immers niet meer spullen te kopen die moeten worden ingekocht in het buitenland, deze spullen liggen namelijk al bij een andere (Hindoestaanse?) Nederlander in huis. Al wordt er 1 vlucht van Amsterdam naar India bespaard op deze manier, dat scheelt weer veel CO-2 uitstoot en in het broeikas-effect.

Check wat anderen aanbieden op onze Producten-pagina. Wil je zelf ook wat verkopen? Registreer je dan nu als Verkoper op SareeSwap!

We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Mocht je dit bericht leuk vinden, deel dit bericht dan op jouw Facebook-pagina!
Categorieën: SareeSwap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *