Pets, de uitnodiging van een nauta (Hindoestaans woord voor feest) valt op je deurmat. Leuk, maar wat ga je aandoen? Hier begint het avontuur met de vele ups en downs en vandaar dat jij een stappenplan in dit artikel krijgt bij het kopen van Indiase kleding.

Het zoeken naar een juiste outfit kan soms een emotionele rollercoaster zijn. Zo´n achtbaan waar je niet weet waar de camera staat zodat je niet met je meest charmante look op de foto staat. Mannen hebben het wat dat betreft misschien iets makkelijker. Mannen kunnen dezelfde shirwani (Indiase pak) zonder schaamte vaker aandoen: ¨Wat maakt het uit als de neef van de neef van de buurvrouw mij nog een keer in dezelfde shirwani ziet?¨ Het lijkt alsof vrouwen meer waarde hechten aan een unieke outfit en meer stress hebben bij het zoeken naar kleding voor die ene nauta.

Wees gerust, in dit artikel volgt een kort stappenplan hoe jij als vrouw je Indiase kleding kunt kopen met iets minder stress!

 1. Begin ruim van tevoren met je zoektocht
 2. Denk voordat je op winkelbezoek gaat even na over de volgende dingen:
  1. Je budget
  2. Welke kleur je wilt hebben of welke kleur juist niet. Sommige kleuren kleding staan nou eenmaal wat mooier bij jouw huidskleur.
  3. Welke (cup) maat je ongeveer hebt
  4. Zoek op Instagram of Facebook alvast wat voorbeelden van kleding die jij mooi vindt. Op #lehenga of #indianwedding valt er al veel te zien. Deze voorbeelden zou je eventueel in de winkel kunnen laten zien.
  5. Informeer bij je vermaakster alvast wanneer ze eventueel beschikbaar is. In worst case laat je je kleding vermaken bij de winkel zelf, maar bij je eigen vermaakster is het wat makkelijker schakelen. Mocht je geen eigen vermaakster kennen dan kan ik je misschien helpen aan wat vermaaksters, stuur vooral een bericht en let´s help each other.
  6. Sieraden zijn een essentieel onderdeel van je Indiase outfit, vergeet deze niet.
 3. Er zijn in Nederland een aantal bekende regio´s waar Indiase kleding wordt verkocht. Ik focus me in dit artikel voor het gemak even op Den Haag en Rotterdam.
  1. Den Haag: Op de bekende Paul Krugerlaan heb je in een straal van 100 meter al minimaal 5 zaken die mooie Indiase kleding verkopen. Ondanks de vele ritten naar ´PKP´ ben ik hier uiteindelijk ook geslaagd voor mijn eigen bruiloft. Vermijd de zaterdag als het even kan, want dan is het verschrikkelijk druk op de weg door oa de Haagsche markt. Het is in de nabije omgeving in bepaalde straten vanaf 18h betaald parkeren dus dat scheelt. Je zou een bezoek aan de Paul Krugerlaan kunnen combineren met:
   1. Boodschappen doen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn op het Paul Kruger Plein. Ook al ga je hiervoor geen energie hebben als je intensief kleding bent gaan bekijken en evt. passen. Indiase kleding kopen is een topsport!
   2. Pooja benodigdheden halen bij de vele pooja winkels
   3. Lekkere broodjes halen bij een van de vele eet-tentjes rondom de Haagsche markt
   4. Rondje juweliers doen op de Hobbemastraat mocht je op zoek zijn naar sieraden
  2. Rotterdam: Zowel in Rotterdam-West als in Zuid heb je een aantal bekende zaken voor Indiase kleding. Op de Kruiskade tot het Mathenesserplein zijn er een aantal bekende Indiase winkels waar je langs rijdt. Op de Beijerlandselaan in Zuid zijn er ook een aantal bekende zaken waar je je Indiase kleding kunt kopen. Ook hier is de combinatie met lekker (Surinaams) eten een logische.
 4. Na die lange zoektocht in meerdere winkels, vele malen uitrijden en een parkeerboete erbij heb je dan eindelijk je outfit klaar! Nu begint het vermaak-feest.Opmeten en laten vermaken is standaard bij Indiase kleding. Oeps, het zit nog steeds niet goed. Maar weer terug naar de vermaakster, op laten meten en weer laten vermaken.
 5. Je bent klaar en helemaal ready voor de nauta. Let´s go!!
 6. Je komt aan het begin van de nauta erachter dat iemand dezelfde lehenga aan heeft als jij. Ahhhh

Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op  https://www.sareeswap.nl/producten/ en vanuit huis je Indiase kleding bestellen. De verkoper krijgt pas het geld na de check met PostNL dat jij jouw kleding hebt ontvangen.

De dingen die in het stappenplan zijn geschetst hoeven niet voor te komen en het kan allemaal veel soepeler gaan. Helaas komt het bovenstaande weleens voor. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met het kopen van Indiase kleding. Laat een reactie achter!

Mocht je dit bericht leuk vinden, deel dit bericht dan op jouw Facebook-pagina!
Categorieën: SareeSwap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *